All Sogeti books Collected

Design to Disrupt 3 De sterkste schakel

Blockchain: cryptoplatform voor een frictieloze economie

"De sterkste schakel" als onderdeel van het onderzoek naar disruptieve innovaties. Hierin wordt de blockchain gepresenteerd als belangrijke nieuwe technologie die het economisch handelen veel eenvoudiger kan maken.

Nu nog spelen de zogenaamde trusted third parties een belangrijke rol in het wegnemen van economische fricties. De blockchain maakt het mogelijk dit vertrouwen te beleggen in het (internet)netwerk, waardoor een alternatieve en efficiëntere economie kan ontstaan waarin robot-organisaties een rol kunnen gaan spelen.

Het rapport richt zich op de onderliggende bitcointechnologie (de blockchain). De bitcoin munt is slechts de allereerste applicatie die op dit technologieplatform draait. De mogelijkheden strekken zich uit van slimme contracten en autonome apparaten naar volledig decentrale autonome organisaties. Ook in de financiële sector zijn de ogen steeds meer gericht op de blockchain. Een recente studie van de Spaanse bank Santander voorspelt een jaarlijkse besparing van $ 20 miljard voor banken als zij de bitcointechnologie adopteren.

"De sterkste schakel: blockchain, cryptoplatform voor een frictieloze economie" is het derde rapport uit de reeks over digitale disruptie van Sogeti.

 

Design to Disrupt 3 (Dutch / Free PDF)
Published by
Sogeti
Pages
40
Publication year
2015
Authors Erik van Ommeren, Sander Duivestein, Jaap Bloem, Menno van Doorn, Thomas van Manen
Available languages:
Available formats:
  • Free PDF
Design to Disrupt 3 (Dutch / Free PDF)
One moment please ...