All Sogeti books Collected

Open voor business Open-source-inspiratie voor innovatie

Innovatie is de motor van de economie, van welvaart en vooruitgang. In deze tijd van computers, internet en steeds slimmere software komt de inspiratie voor vernieuwing van alle kanten op ons af. Organisaties ontkomen er niet aan om zich steeds meer open te stellen voor nieuwe businesskansen. Dit betekent met name dat ideeën doelbewust moeten worden ‘opgewerkt’ uit een intensief contact met de buitenwereld: met partners, kennisinstituten, concurrenten en individuen. Expertgebruikers spelen tegenwoordig een prominente rol in deze dynamiek. Dat was al zo bij opensourcesoftwareontwikkeling en deze trend is nu definitief ingezet in andere economische sectoren.

 

Menno van Doorn en Jaap Bloem zijn verbonden aan ViNT, het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie. In zijn Business Technology Update-programma verzorgt ViNT themabijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen, zoals Web 2.0, cybercrime, IT-governance, globalisering en open innovatie. Jaarlijks houdt ViNT een groot symposium. Daarnaast publiceert ViNT artikelen, columns en rapportages op maat, en organiseert het instituut directielunches, stand-van-zakensessies en diner pensants.

 

Het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie is opgericht in 1994 en is onderdeel van Sogeti Nederland B.V. Met ViNT wil Sogeti organisaties inspireren op het gebied van informatietechnologische innovaties en hun impact. ViNT opereert in nauwe samenspraak met zijn Commissie van Aanbeveling, waarin vertegenwoordigers zitting hebben uit het bedrijfsleven en de universitaire wereld. Dit gremium bepaalt de onderzoeksonderwerpen waarover ViNT publiceert en bewaakt de kwaliteit van de rapportages in boekvorm.

Open voor business (Dutch / Hardcover)
€ 22,89
Published by
Sogeti
Pages
208
ISBN
9789075414127
Publication year
2008
Authors Erik van Ommeren, Jaap Bloem, Menno van Doorn
Available languages:
Available formats:
  • Hardcover
Open voor business (Dutch / Hardcover)
€ 22,89
One moment please ...