All Sogeti books Collected

The App Effect De effecten van ons nieuwe mobiele informatiegedrag

Het app-effect is een post-pc-boek over de effecten van ons nieuwe mobiele informatiegedrag. Al kort na de introductie van de iPhone werd duidelijk dat de informatiesamenleving definitief een nieuwe fase was ingegaan. De bepalende factor is niet alleen de nieuw verworven mobiliteit, maar vooral ook de begerigheid waarmee de wereld en masse valt voor al dit moois: voor Software as a Gadget. Dit boek biedt de verdieping die richting kan geven aan iedereen die zich oriënteert op een app-beleid.

Het app-effect beschrijft hoe sociale en economische factoren digitale cultuurclashes onvermijdelijk in de hand werken. Deze clashes lijken uiteindelijk de ontwikkeling van een nieuwe Digital Commons-situatie te zullen stimuleren. In die constellatie zullen organisaties alleen succesvol zijn wanneer ze de empowerment van digitale Sub- en Tegenculturen serieus nemen.

De app-effecten die worden gepresenteerd, hangen samen met de zichtbare versnelling die mediarevoluties altijd met zich meebrengen, met de nieuwe kongsi’s die door organisaties transsectoraal gesloten kunnen worden, maar ook hangen ze samen met de waaier van nieuwe mogelijkheden om consumenten anywhere en anytime te verleiden.

Tegelijkertijd wordt in dit boek de vraag gesteld wie er nu eigenlijk werkelijk empowered is, welke breineffecten er kunnen optreden en hoe verslavingsgedrag en schijnintelligentie factoren zijn die het nieuwe informatiegedrag in het komende decennium verder zullen inkleuren.

www.theappeffect.org

The App Effect (Dutch / Free PDF)
Published by
Sogeti
Pages
176
ISBN
9789075414387
Publication year
2012
Authors Sander Duivestein, Jaap Bloem, Menno van Doorn, Andreas Sjöström
Available languages:
Available formats:
The App Effect (Dutch / Free PDF)
One moment please ...