All Sogeti books Collected

DYA® - dynamische architectuur Stap voor stap naar professionele enterprise-architectuur

Dit boek gaat over het werken met enterprise architectuur in organisaties. Het laat zien welke valkuilen in de praktijk kunnen optreden bij het werken onder architectuur en hoe deze te vermijden.

Sinds het verschijnen van het boek DYA®: snelheid en samenhang in business- en ICT-architectuur is DYA voor veel organisaties een begrip geworden. Menige organisatie heeft voor DYA gekozen als standaard werk- en denkwijze om met architectuur om te gaan. Gebleken is dat DYA voor een grote diversiteit aan bedrijven iets te bieden heeft: van multinationale financiële instellingen tot productiebedrijven en zorginstellingen - en alles wat daartussen in zit. Elk bedrijf vult hierbij DYA op zijn eigen wijze in, passend bij omvang en cultuur van het bedrijf. Hoe bedrijven dat doen, en met name wat wel werkt en wat niet, is waar dit boek u deelgenoot van wil maken. In die zin is dit boek de weerslag van drie intensieve jaren van het implementeren van DYA bij veel verschillende organisaties.

Dit boek bevat aanpakken, methoden en tips die helpen om de volgende vragen beantwoord te krijgen:

  • Hoe maak ik de toegevoegde waarde van enterprise architectuur voor mijn organisatie helder
  • Hoe stel ik vast aan welke architecturen mijn organisatie behoefte heeft?
  • Hoe bepaal ik welke verbeterstappen nodig zijn om de architectuurfunctie in mijn organisatie te professionaliseren?
  • Hoe vul ik de rol van enterprise architect in?
  • Het uitgangspunt van dit boek is dat enterprise architectuur een organisatie de slagkracht geeft om snel en effectief te kunnen reageren op veranderingen. Maar elke organisatie is anders. Met dit boek kan elke organisatie vaststellen welke aanpak gegeven haar situatie de grootste kans op succes biedt.  


Dit boek is bedoeld voor diegenen die betrokken zijn bij het werken onder architectuur binnen hun organisatie. Met name CIO’s, informatiemanagers, ICT-managers, enterprise-architecten, businessarchitecten, informatie-architecten, ICT-architecten, maar ook businessmanagers en projectmanagers, hebben baat bij dit boek.

De auteurs zijn beide al vele jaren werkzaam op het gebied van enterprise architectuur. Als principal consultants van Sogeti Nederland B.V. coachen zij organisaties bij het professionaliseren van de architectuurfunctie. De ervaringen die zij daarbij hebben opgedaan, vormen de basis voor dit boek. Het resultaat is een boek dat organisaties helpt om het architectuurdenken en -doen op een effectieve manier vorm te geven. Dit boek is hun tweede boek. Beide hebben hun sporen al verdiend als mede-auteurs van het boek DYA: snelheid en samenhang in business- en ICT-architectuur.

DYA® - dynamische architectuur (Dutch / Softcover)
€ 41,74
Published by
Academic Service
Pages
222
ISBN
9044011219
Publication year
2004
Authors Martin van den Berg, Marlies van Steenbergen
Available languages:
  • Dutch
Available formats:
  • Softcover
DYA® - dynamische architectuur (Dutch / Softcover)
€ 41,74
One moment please ...