All Sogeti books Collected

Design to Disrupt 1 Disruptie is het nieuwe normaak

Deze eerste Design to Disrupt-notitie vormt de start van nieuw onderzoek. Drie rapporten over de krachtige innovatieversnelling die nu overal plaatsvindt, vormen daarvoor de basis. Uw inbreng hierin is gewenst. In die zin is deze eerste notitie ook een uitnodiging aan u om in het onderzoek te participeren. Interviews met bestuurders en leiders van innovatieafdelingen –– mogelijk ook van uw organisatie –– zijn een belangrijk ingrediënt van dit nieuwe project.

 

Want de uitdaging is groot. Er zijn aardig wat vooraanstaande mensen die zeggen dat bestaande organisaties  niet zijn opgewassen tegen de huidige disrupties en dat ze die moeten overlaten aan lean start-ups. Maar Design to Disrupt is een imperatief: een oproep aan elke organisatie die zich er niet bij wil neerleggen dat ze wordt weggevaagd maar werkelijk gelooft dat baanbrekende innovaties wel degelijk mogelijk zijn. Het design van uw eigen disruptie staat hierin centraal.

 

Deze executive introductie schrikt in dat opzicht mogelijk in eerste instantie af. We beginnen met het Pentagon en The New York Times, die zich verslikken in de snelle ontwikkelingen. We presenteren cultuur als de grootste vijand van iedere organisatie: krampachtig vasthouden aan successen uit het verleden, wetten en aan zichzelf opgelegde regels die de vooruitgang belemmeren. En we presenteren theorieën en statements die zelfs nog veel meer exponentiële versnelling aankondigen dan we vandaag de dag al zien.

Design to Disrupt 1 (Dutch / Free PDF)
Published by
Sogeti
Pages
28
Publication year
2015
Authors Sander Duivestein, Jaap Bloem, Menno van Doorn, Thomas van Manen
Available languages:
Available formats:
  • Free PDF
Design to Disrupt 1 (Dutch / Free PDF)
One moment please ...