All Sogeti books Collected

VINT Report Big Data 1 Helderheid creëren met Big Data

Sinds 2005, toen het begrip Big Data pas werd gelanceerd, is Big Data een steeds actueler onderwerp geworden. Qua technologieontwikkeling en businessadoptie is het Big Bata-veld sterk in beweging, en dat is een understatement.

In deze startnotitie over Big Data van in totaal vier onderzoeksnotities geven we antwoord op de vraag wat Big Data eigenlijk is, waarin het verschilt van bestaande dataduiding, hoe de transformatieve potentie van Big Data wordt ingeschat en hoe het anno 2012 zit met adoptie en plannen daarvoor.

VINT beoogt daarin helderheid te scheppen door ervaringen en visies in perspectief te presenteren: onafhankelijk en aangekleed met voorbeelden. Maar lang niet alle antwoorden zullen kunnen worden gegeven, sterker: er zullen meer vragen bij u opkomen. Bijvoorbeeld over de roadmap die u voor Big Data wilt hanteren. Over management en governance. Of over hoe u uw organisatie misschien moet herinrichten. Over de privacy-issues die Big Data-analyse oproept, zoals ten aanzien van social analytics. En over wat nieuwe algoritmes en systemen ons wellicht nog zullen brengen.

 

 

 

VINT Report Big Data 1 (Dutch / Free PDF)
Published by
Sogeti
Pages
32
Publication year
2012
Authors Erik van Ommeren, Sander Duivestein, Jaap Bloem, Menno van Doorn, Thomas van Manen
Available languages:
Available formats:
  • Free PDF
VINT Report Big Data 1 (Dutch / Free PDF)
One moment please ...