All Sogeti books Collected

DYA|Infrastructuur Architectuur voor de fundering van de IT

'De IT-industrie doet er alles aan om complexiteit voor gebruikers af te schermen. IT wordt meer en meer een nutsvoorziening. Maar achter het stopcontact moet er heel wat ingeregeld worden om ervoor te zorgen dat die nutsvoorziening ook dat doet wat gebruikers ervan verwachten. Dit vergt het uiterste van de IT-manager. Aan de ene kant nemen de eisen ten aanzien van beschikbaarheid en schaalbaarheid alsmaar toe, terwijl aan de andere kant de grote IT-leveranciers in duizelingwekkend tempo nieuwe hard- en software op de markt brengen. De grote uitdaging voor een organisatie is dan ook de IT-infrastructuur mee te laten evolueren met zowel de behoeften van de organisatie alsook de nieuwe technologische mogelijkheden.

Deze uitdaging vereist het opstellen van een architectuur van de IT-infrastructuur. Methodologisch gezien was dit tot nu toe een braakliggend terrein. Het is dan ook zeer verheugend dat nu DYA|Infrastructuur beschikbaar is. Een baanbrekende architectuuraanpak voor de IT-infrastructuur, waarmee de belofte van IT als nutsvoorziening een stuk dichterbij komt.'

Martin van den Berg
Serviceline Manager Architectuur Sogeti Nederland

Infrastructuurontwikkeling kan een passie zijn en dit geldt zeker voor de auteur, Daniël Jumelet. In zijn ogen hoort infrastructuur een goede set aan gereedschap te bieden die optimaal functioneert voor de organisaties die er gebruik van maken. In zijn jarenlange ervaring als specialist, adviseur en architect op het gebied van infrastructuur is hem opgevallen dat het vakgebied nogal ontoegankelijk is en gedreven wordt door technologie.

Met dit boek reikt hij een methode aan waarmee architectuur wordt toegepast op infrastructuur. Hiermee kunnen de infrastructuurvoorzieningen van een organisatie beter worden afgestemd op huidige en toekomstige behoeften. Tegelijkertijd wordt infrastructuur meer toegankelijk en inzichtelijk gemaakt voor andere IT-disciplines, zodat de samenwerking in het architectuurproces als geheel een belangrijke stap kan maken.

 

DYA|Infrastructuur (Dutch / Hardcover)
€ 41,24
Published by
Academic Service
Pages
197
ISBN
9789012124614
Publication year
2011
Author Daniël Jumelet
Available languages:
  • Dutch
Available formats:
  • Hardcover
DYA|Infrastructuur (Dutch / Hardcover)
€ 41,24
One moment please ...