All Sogeti books Collected

DYA Governance Succes met IT Governance. Eenvoud in de praktijk

Al zo’n twintig jaar staat IT Governance volop in de belangstelling. Zeer begrijpelijk, want IT Governance gaat over de inrichting van de besturing van IT. In de afgelopen jaren is het IT-landschap steeds complexer geworden.


Richtte de IT zich in de “beginjaren” nog op specifieke taken, nu ondersteunt de IT steeds vaker de realisatie van complete en complexe bedrijfsprocessen.
De IT wordt dus steeds complexer. Het is echter een misvatting te veronderstellen dat dit tevens een complexe besturing vereist. Integendeel!

De investeringen in IT binnen tal van organisaties zijn inmiddels zodanig uitgegroeid dat dit onderwerp regelmatig op de agenda van directie en bestuur staat. Een direct gevolg hiervan is dat er vanuit verschillende hoeken modellen en raamwerken zijn ontwikkeld die organisaties en directies helpen hun IT-besturing adequaat en efficiënt in te richten. De praktijk wijst echter uit dat de toepassing van die raamwerken soms uiterst moeizaam verloopt.

Er is dan ook behoefte aan een eenvoudige en pragmatische benadering. Dit boekje beschrijft wat er moet gebeuren om te komen tot een goede inrichting van IT Governance.

Het biedt u tevens inzicht in de wijze waarop de meest essentiële processen samenwerken. Ook wordt duidelijk gemaakt wat de toegevoegde waarde is van bekende raamwerken als CobiT en ValIT. Dit boekje is “geboren” in de praktijk. Het helpt u op weg naar het inrichten van een succesvolle IT Governance binnen uw organisatie.

DYA Governance (Dutch / Hardcover)
€ 41,24
Pages
197
ISBN
9789075414110
Publication year
2006
Author Daniël Smits
Available languages:
  • Dutch
Available formats:
  • Hardcover
DYA Governance (Dutch / Hardcover)
€ 41,24
One moment please ...